10 Reistips vakantie Salou

1. Lekker makkelijk: pinnen!
De meeste banken vind je rond het plein Bonet, in de Calle Barcelona, de Calle Mayor en aan de boulevard. Het postkantoor van Salou zit in de Calle Valencia. Zowel banken als postkantoor zijn open van 09.00 tot 14.00 uur van maandag tot en met zaterdag.

2. Geen tijd om te vervelen.
Salou heeft een aantal mooie zandstranden met een groot aanbod aan watersportmogelijkheden. Ook heeft Salou een gezellig centrum, een nog gezelliger boulevard en een palmenboulevard. Er zijn veel uitgaansmogelijkheden.

3.Ga eens naar de markt.
In Salou is er elke maandag een weekmarkt. Overdekte markten vind je in de Via Roma en onder de appartementen California. De overdekte markten houden dezelfde openingstijden aan als de winkels. De markten zijn zeer druk bezochte plaatsen, let u daarom goed op uw tas of portemonnee. Zakkenrollers zijn namelijk overal, dus ook in Salou.

4. Maak eens een stadswandeling.
Een goede manier om de stad te leren kennen is te voet. Zo wordt het gezellige centrum gescheiden door een sfeervolle haven waaraan een mooie palmenboulevard is gelegen. Weet je dat die palmenboulevard één van de mooiste van Spanje is. Op de boulevard bevindt zich een schitterende fontein ‘La Fuente Luminosa’.

5.In Salou is het altijd kermis.
In het oude stadsdeel van Salou, aan het einde van de boulevard, staat de kermis. Deze kermis is permanent en geeft ’s avonds een gezellige sfeer door de vele lichtjes. Dus waar je thuis beperkt bent tot één week kermis, kun je hier de hele vakantie van de kermis genieten.

6. Porta Ventura.
Dit pretpark ligt net iets buiten Salou en is hét attractiepark van Catalonië. Je vindt er meer dan 35 attracties, tientallen shows en de grootste achtbaan van Europa. Dit attractiepark van Universal Studios staat gegarandeerd voor een leuk dagje uit!

7. Wees eens sportief bezig.
In de directe omgeving van Salou vind je meerdere golfbanen.
De banen zijn 18 holes en kennen vele faciliteiten. Houd er wel rekening mee dat bij sommige golfbanen een golfvaardigheidsbewijs is vereist en reserveren noodzakelijk is. Andere sporten zijn natuurlijk de diverse watersporten zoals windsurfen, zeilen, parasailing, waterskiën en ringoriding, maar je kunt ook gaan bowlen, bungeejumpen, karten en paardrijden. Genoeg te doen dus!

8. Uitgaan, uitgaan….
En nog eens uitgaan. Salou kent zeer veel uitgaansgelegenheden. Je kunt je uitstekend vermaken in één van de talloze barretjes waaronder ook veel Nederlandse bars. In het toeristische gedeelte van het centrum zijn natuurlijk ook een aantal discotheken.

9. Kroketje?
In Salou vind je tal van restaurantjes en eetcafétjes. De meeste restaurants kennen een internationale keuken maar als je goed zoekt vind je vooral achter het oude centrum nog een klein aantal sfeervolle Spaanse eetgelegenheden. Natuurlijk hoef je ook je kroketje of frikadelletje niet te missen, daarvoor kun je terecht bij een van de vele Hollandse eettentjes!

10. Zeker niet duur.
Een weekje Salou kost de wereld niet. Voor zo’n € 350,00 heb je al een prima vakantieweek, waar je doodmoe (maar wel vol plezier) van thuiskomt.